Bel ons op +32 11 80 10 10

Waarom een gastank plaatsen?

Een gastank plaatsen, is dat wel iets voor mij? Bij Practigas zetten we de voordelen op een rijtje.

Een duurzaam en voordelig alternatief

Een gastank is een duurzaam alternatief om uw woning mee te verwarmen, en goedkoper dan traditionele verwarmingstechnieken zoals aardgas. Bovendien is het de geknipte oplossing wanneer u niet over een gasaansluiting beschikt. Vertoont uw huidige stookolietank gebreken of is uw elektrische verwarming verouderd? Ook dan is de overstap naar een gastank een slimme keuze.

Een gastank vs. een mazouttank

Met propaangas maakt u met andere woorden een ecologisch verantwoorde keuze. Daarbij komt dat u, doordat u een eigen opslagtank heeft, niet afhankelijk bent van een netbeheerder. Een handige troef! Ten slotte is een cv-installatie op propaan niet alleen voordeliger in prijs dan centrale verwarming op mazout, het vergt ook minder onderhoud. Een win-winsituatie!

Een bovengrondse of ondergrondse gastank?

Afhankelijk van uw woonsituatie, budget en uiteraard uw persoonlijke behoeften, plaatsen we uw nieuwe gastank boven of onder de grond. Elk van beide heeft zo zijn eigen voordelen. Meer weten over een ondergrondse of bovengrondse gastank?

Bovengrondse gastankOndergrondse gastank

Wat kost zo’n gastank eigenlijk?

De kostprijs van uw gastank is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van uw woning, de toegankelijkheid van uw perceel, of u een boven- of net ondergrondse tank wenst, … Als onafhankelijke KMO bieden we u bij Practigas altijd de meest concurrentiële prijzen aan, met de best mogelijke service.

Hoe lang vooraleer ik geholpen ben?

Contacteert u ons telefonisch, via mail of via onze website, dan beantwoorden we uw vraag binnen 3 werkdagen. We maken dan een afspraak voor een vooronderzoek ter plaatse, waarin onze klantenadviseur de veiligheidsafstanden bekijkt, de bereikbaarheid voor de plaatsing van de tank, … Op basis daarvan stelt hij een vrijblijvende offerte op, die hij uitgebreid toelicht. Uiteraard kunnen we u ook op voorhand reeds een offerte doorsturen.

Na de bestelling van uw gastank duurt het gemiddeld 1 week om een bovengrondse gastank te plaatsen en 2 weken om een ondergrondse gastank te installeren. Spreken we een datum in de toekomst af, dan houden we altijd rekening met uw persoonlijke planning. Is het uiterst dringend? Dan voorzien we een speciale oplossing om u uit de nood te helpen.

Ook inzetbaar voor de toelevering van gas

Wist u dat we bij Practigas ook uw gaslevering verzorgen? Bij ons kunt u terecht voor alles wat uw gastank betreft, waardoor u geen beroep hoeft te doen op externe partners. Lokaal vakmanschap dat al 3 generaties leeft, dat is waarom u voor Practigas kiest.

Neem gerust contact op voor uw toekomstige gastank

Graag meer info ontvangen over onze diensten? Heeft u nood aan volledige ontzorging wat de installatie van uw nieuwe gastank betreft of bent u een enthousiaste doe-het-zelver die wel wat professioneel advies kan gebruiken? Wij zitten graag met u samen om de mogelijkheden te overlopen tijdens een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

Contacteer ons voor meer informatie

Waarom kiezen voor Practigas

  • scherpe prijzen
  • betrouwbare kwaliteit
  • flexibele leveringen
  • uitgebreid aanbod gasflessen en gastanks
  • 3 generaties lokaal vakmanschap

Waarom kiezen voor Practigas

  • scherpe prijzen
  • betrouwbare kwaliteit
  • flexibele leveringen
  • uitgebreid aanbod gasflessen en gastanks
  • 3 generaties lokaal vakmanschap