Wij beantwoorden je vragen

1. Wat is het verschil tussen een bovengrondse en ondergrondse gastank?

Zowel een bovengrondse als een ondergrondse gastank leveren u alle comfort. U kunt ermee verwarmen, koken, warm water produceren … Een bovengrondse gastank is een snelle en voordelige oplossing. Een ondergrondse gastank staat niet in het zicht en belemmert uw uitzicht niet. Welke oplossing het best bij ú past? Bespreek het met onze adviseur!

2.Mag ik zelf bepalen waar mijn gastank wordt geplaatst?

Nee, dat kan niet. Voor de plaatsing van een gastank zijn strikte regels van toepassing. Zo moeten we nauwkeurig rekening houden met de afstanden tussen de tank en uw woning. De optimale locatie voor een gastank bij u thuis? Wij houden rekening met de wettelijke normen én uw comfort. Ontdek er alles over tijdens een gesprek met onze adviseur!

3.Mag ik mijn gastank schilderen?

Neen, dat mag niet. Enkel Practigas is hiervoor bevoegd.

4.Waarom mag een gastank niet voor 100% gevuld worden?

Om plaats te houden voor de gasdampen. Een volle tank is voor 80% gevuld met gas en behoudt 20% ruimte voor gasdampen.

5.Kunnen weersinvloeden gevaarlijk zijn voor mijn gastank?

Maakt u zich geen zorgen: zelfs de meest intense weersomstandigheden houden geen risico in. Al onze tanks werken perfect in elk klimaat – zélfs bij bijzonder lage temperaturen.

6.Stijgen de prijzen van Practigas wanneer aardgas duurder wordt?

Neen. Onze tarieven zijn niet gekoppeld aan de prijs van aardgas op de wereldmarkt. De prijzen van propaan worden vastgelegd door de FOD Economie.