Wat is LPG eigenlijk?

LPG – of autogas – is een loodvrij gas dat vrijkomt bij de winning van olie en aardgas. Het is en blijft dus een fossiele brandstof. Het autogas is een combinatie van propaan en butaan – ook gassen. Maar in tegenstelling tot zijn grote broers, is het LPG brandstof die bijzonder vriendelijk is voor het milieu en een maximaal vermogen bereikt met een minimale uitstoot.

LPG in uw wagen: doen of niet?

Over LPG doen nog veel misverstanden de ronde. We zetten ze graag even voor u recht. Wist u dat LPG inmiddels geen invloed meer heeft op het vermogen van uw wagen? Uw voertuig verliest dus niet aan kracht – enkel aan schadelijke uitstoot.

Vergeet ook zeker niet dat LPG tot een derde minder kost dan gewone brandstof. Overschakelen levert financieel dus zeker de moeite.

LPGoed voor het milieu!

Om het verschil in vervuiling tussen gewone brandstoffen en LPG duidelijk te maken, geven we u graag enkele cijfers mee:

  • Dieselauto’s stoten tot 30 keer meer roet en fijn stof uit dan LPG-auto’s
  • Bij LPG komt er 11% minder CO2 vrij dan bij een vergelijkbaar benzinemodel

En het is niet enkel een kwestie van uitstoot. Ook uw rijcomfort verhoogt aanzienlijk wanneer u overschakelt op LPG. Uw motor zal een pak minder luid draaien. Zo gaat u ontspannen de baan op.

Kortom, LPG biedt u een heleboel voordelen ten aanzien van gewone brandstoffen:

  • u betaalt minder
  • u vervuilt minder
  • uw motor maakt minder geluid

Kom vandaag nog langs om uw wagen te tanken in ons LPG-tankstation!